Sekotāji

03 maijs 2012

''Krēslas stunda" Pureņu pagasta bibliotēkā.


''Krēslas stunda'' Pureņu bibliotēkā.














27. aprīlī Pureņu pagasta bibliotēka savas durvis apmeklētājiem vēra vakara pusē. No plkst. 16. 00 – 21. 00 te varēja spokoties un jokoties, jo notika pasākums „Krēslas stunda bibliotēkā”. Uz pasākumu bija ieradušies raganas, vampīri un dažādi citi  mošķi. Bibliotēkas telpās valdīja mistiska noskaņa - dega sveces. Pie ieejas durvīm apmeklētājus sagaidīja Mazā Raganiņa ar savu braucamrīku – slotu. Visi, kas vēlējās, varēja to izmēģināt lidojumā, bet ne katram viņa pakļāvās.

Pasākuma gaitā apmeklētāji ieguva daudz jaunas informācijas par raganām, burvjiem un spokiem. Sacentās zīmēt prasmē datorprogrammā Molberts. Kādi tik mākslas darbi te netapa! Vēlāk bērni lasīja O. Preislera grāmatu „Mazā raganiņa”. Īpašu interesi apmeklētājos izraisīja pārrunas par mistisko Valpurģu nakti, kura tiek svinēta naktī no 30. aprīļa uz 1. maiju. Izskanēja vēlēšanās – kaut mazdrusciņ redzēt klātienē, kas tad īsti notiek noslēpumainajā Bloksbergas kalnā.

Kad visas tēmas bija pārrunātas, notika masku gājiens. Pa sveču izgaismotu gaiteni, katram bija iespēja nodemonstrēt un nedaudz pastāstīt par savu masku. Tad mistiskā noskaņa tika izkliedēta un visi gāja rotaļās.

Pasākuma izskaņā, dalībnieki tika pacienāti ar „Vampīru vakariņām”, kuras īpaši noslēpumainas padarīja sarkanais dzēriens – Karkade tēja. Katrs dalībnieks saņēma pateicības rakstu un nelielu dāvaniņu.

Kad tika nopūstas visas sveces, tad arī apmeklētāji, patīkami noguruši, devās mājup. Tā arī noslēdzās šī mistiskā „Krēslas stunda ” Pureņu pagasta bibliotēkā.