Sekotāji

30 augusts 2011

Projekta noslēgumā- izstādes atklāšana.



























































































Ar rudens ziedu kompozīcijām un sirsnīgiem vārdiem 27. augustā Pureņu bibliotēkā notika projekta „Pureņu sākumskola -20 gadi fotoattēlos” atklāšana. Ludzas novada domes priekšsēdētāja A .Gendeles kundze pagodināja pasākuma dalībniekus ar savu klātbūtni un svinīgi pārgrieza sarkano lenti.
Pēc fotoizstādes apskates pasākuma dalībniekiem tika piedāvāta prezentācija par Pureņu sākumskolu 20 gadu garumā. Prezentāciju komentēja ilggadējā skolas darbiniece Vera Raciborska. Viņa uzsāka darbu 1987 . gadā kā bērnudārza „Saulīte” audzinātāja un vēlāk-
no1998. –kā sākumskolas skolotāja.
Atklāšanā piedalījās daudzi bijušie skolas un bērnudārza darbinieki un absolventi.
Visus ļoti aizkustināja pēdējās skolas direktores Airas Mikijanskas teiktā uzruna. Savās atmiņās par darbu skolā dalījās arī bijusī skolotāja Ņina Lotāne. Pasākums izvērtās par sirsnīgu un aizkustinošu dalīšanos atmiņās par kopā pavadītajiem gadiem.
Lai sīkāk apsekotu faktus par skolas darbiniekiem un audzēkņiem būtu vajadzīga arhīva materiālu izpēte , taču tas nebija iekļauts projektā , tāpēc atvainojos tiem , kuri netika minēti šajā goda reizē. Noslēguma daļa noritēja pie kafijas tases, lai neformālā gaisotnē varētu apspriest redzēto un dzirdēto. Vēlējums , lai katra absolventa sirdī paliek mīļas atmiņas par savu pirmo skolu pie ezera!
Paliec sveika skola pie ezera
Gaišie logi un baltās sienas
Palieciet sveikas , bērnības dienas!
Pakāpjam kalnā ,
Raugoties atpakaļ
Straujas un jaunas sirdis
Krūtīs kā dzeņi kaļ.
Palieciet sveikas, klases pie ezera!
Plašais gaitenis, sporta laukums.
Neskumsti , mana skola
Varbūt labāki laiki nāks
Un mūsu mīļā skola
Atkal jaunu dzīves ceļu sāks.