Sekotāji

06 marts 2010

Pasākumi februārī




Aizvadītais mēnesis Pureņos.

Šī ziema šogad nav lutinājusi , bet neskatoties uz to, mūsu ciema aktīvākie iedzīvotāji piedalījās TN rīkotājos pasākumos.
13. februārī notika Valentindienai veltīts groziņu vakars. Neskatoties uz krīzi un dažādām dzīves grūtībām, katrs nākot uz vakaru ielika savā grozā dzīvesprieku, kādu anekdoti un vēlmi piedalīties konkursos.
16. februārī Meteņdienā kā katru gadu gājām uz kalna ar savām pankūkām vizināties no kalna. Šogad pašiem jaunākajiem dalībniekiem ( 1,5 un 1,11 gadi) nebija bail laisties no kalna kopā ar mammu – smiekli vien. Daži dalībnieki izmantoja plastmasas ragaviņas, plēves, bet jaunatne- snovborda dēli. Šī ir vienīga diena gadā, kad var pa velti nogaršot katras saimnieces pankūkas. Bet svaigā gaisā viss ļoti garšo gan maziem, gan pieaugušiem
Katru gadu par tradīciju kļuva zemledus makšķernieku sacensības. 21. februārī pulcējas tie drosmīgie, kurus nebiedē laika apstākļi. 1.vietu ieguva Elmārs Ļubarskis ( 760gr.), 2. vietu-Deniss Enikovs (600 gr.), 3. vietu- Oļģerts Savickis (520 gr.). Tika apbalvoti nomināciju ieguvēji - vismazākās zivis (9 cm) ieguvējs Pēteris Mikijanskis, visvecākais makšķernieks Vilis Butlers, par piedalīšanos – Jānis Latišenko, Edgars Mekšs.